Coaching on the job helpt je bij het hervinden van de koers in je werk. Of dat nu is op het gebied van persoonlijk inzicht en nieuw gedrag, of zelfregie en de volgende stap, je gaat in beweging komen en dingen veranderen om weer werkplezier te ervaren.

Wat het coachtraject oplevert

Vaak denken we: “als ik mijn best doe dan komt het vanzelf goed.” Maar dat is lang niet altijd zo. Er zijn momenten dat je zelf stappen moet gaan zetten om een verandering teweeg te brengen. Misschien is je leidinggevende of organisatie ontevreden over je functioneren, maar het kan ook zo zijn dat je vastloopt in de zoveelste reorganisatie. Dan is het tijd voor coaching on the job. Het resultaat van dit traject zal zijn dat je weer comfort en gemak ervaart in je huidige baan, nieuw gedrag hebt ontwikkeld waardoor je meer zelfvertrouwen voelt en je zelfinzicht en -sturing op orde hebt.

Een voorbeeld uit de praktijk

Saskia is een toegewijde coördinator. Haar leidinggevende leunt behoorlijk op haar vanwege haar kennis en geeft haar alle ruimte. Saskia wil eigenlijk graag zelf hoofd van de afdeling worden, maar ze merkt dat ze bescheiden is en zich daardoor minder profileert. Ze wordt op basis van haar kennis en ervaring voor allerlei belangrijke projecten en vraagstukken gevraagd, maar niet voor hoofd van een afdeling.

We werken eerst aan Saskia’s persoonsprofiel. Daarna vragen we aan anderen hoe zij haar zien (360-graden feedback). De buitenwereld ziet een veel sterkere persoonlijkheid dan Saskia zelf inschat of bewust van is. Door deze feedback groeit haar zelfvertrouwen enorm. Gevolg: Saskia’s gedrag begint te veranderen. Ze blijft wie ze is maar begint zichzelf meer te profileren en haar visie en oordeel zorgvuldig en overtuigend te delen. In alle lagen van de organisatie beginnen ze haar te kennen en te vragen. Een jaar later is zij leidinggevende van een juridische afdeling bij dezelfde organisatie.

Aanpak

Onze trajecten zijn op maat gemaakt en sluiten aan bij de behoeften en mogelijkheden van onze cliënten. Wij geloven in mensen en stimuleren hun ‘Dromen, durven, doen!’ We helpen onze coachees te ontdekken waar ze van nature goed in zijn en waar ze energie van krijgen, maar ook waarin ze vastlopen. Dit doen we door aandacht te besteden aan bestaand en nieuw gedrag. Ook gaan we aan de slag met het zelfinzicht met psychologische testen en 360-graden feedback om het eigen beeld van de werkelijkheid te combineren met dat van anderen. Op een natuurlijke manier komt de verandering op gang en ga je op basis van eigen inzicht sturing geven aan dat wat nodig is om weer lekker in je vel te komen.

Meer weten?

Spreekt dit je aan? Neem dan contact met ons op.