Weten wie je bent, wat je wilt en waar je goed in bent, is voor ons altijd de start. Maar daarmee heb je nog geen baan. Wij verleiden je om in actie te komen door te onderzoeken of dat wat je wilt ook echt mogelijk is. Daar helpen we je graag bij!

Wat het coachtraject oplevert

In 6 coachsessies is het resultaat: een stevig persoonsprofiel, je cv en LinkedIn op orde en netwerkend en solliciterend aan de slag. En misschien al een nieuwe baan.

Een voorbeeld uit de praktijk

José (38 jaar) werkt nog niet zo lang in haar baan, maar al snel wordt duidelijk dat ze niet matcht met de invulling van de functie bij deze werkgever. Ze moet weg en krijgt een bescheiden regeling van haar werkgever mee met een outplacementtraject. Ze kiest voor een traject bij ons en we gaan aan de slag.

Haar persoonsprofiel is snel gemaakt, maar waar vindt ze de baan waarin zij wel haar passie kwijt kan? Ze werkt graag aan maatschappelijk nuttige projecten. Ze is een bèta en kan veel kanten op. Ze zou in de financiële sector kunnen blijven, maar toegepast onderzoek doen in de wereld van de criminaliteitsbestrijding lijkt haar ook interessant.

José brengt haar netwerk in kaart. Ze gaat via via praten bij een ministerie. Het beeld van het werk dat bij haar ontstaat is dat het interessant is maar te ver weg staat van de operatie. Dan kan ze op gesprek bij de politie. Het eerste gesprek smaakt naar meer. José praat verder en gaat van het ene gesprek naar het andere. Zo zaait ze in haar netwerk en drie maanden later wordt ze gevraagd om te komen praten over een nieuwe functie. Een kolfje naar haar hand.

Aanpak

Onze trajecten zijn op maat gemaakt en sluiten aan bij de behoeften en mogelijkheden van onze cliënten. Wij geloven in mensen en stimuleren hun ‘Dromen, durven, doen!’ We helpen onze coachees te ontdekken waar ze van nature goed in zijn en waar ze energie van krijgen. We nodigen ze uit om hun dromen woorden te geven. Dromen helpen om over grenzen heen te kijken. Door deze aanpak ontstaat er ruimte en vallen puzzelstukjes op hun plaats, en ontstaat er zelfsturing en profileren. Dan wordt het tijd om in actie te komen. Door te netwerken krijg je richting, groeit de overtuiging en het gevoel op de goede weg te zijn.

Werkwijze

We bouwen met behulp van een Drijfverentest of een Talenten Motivatie Analyse aan je persoonsprofiel: wie ben ik / wat kan ik / wat wil ik. De volgende stap is het op orde brengen van je cv en LinkedIn. Daarna ga je kleine stapjes zetten in het netwerken om te onderzoeken of je beeld van de werkelijkheid klopt. We trainen je netwerkvaardigheden. Daarbij krijg je als ondersteuning het boek ‘Netwerken werkt – als je het doet’ cadeau. Na 5/6 gesprekken krijg je de smaak te pakken. Je zult zien dat als je een ervaren netwerker wordt, je ook een heel sterke sollicitant bent. Op dat punt nemen we afscheid van elkaar of we begeleiden je tot aan de nieuwe baan.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. Bekijk ook eens de pagina over het boek ‘Netwerken werkt – als je het doet’ van Els Nijssen.