Hoe bedien ik mijn netwerk?

Netwerken zo eenvoudig is het niet

Een netwerk is onbetaalbaar. Tenminste, als je het goed onderhoudt. Dat heeft weinig met winst en rendement te maken, meer met hoe je omgaat met je relaties: met aandacht, zorg en respect. Dat klinkt eenvoudig, maar waarom is het dan zo moeilijk? Daar schrijft Rob van Eeden, auteur en collega over.

Dit is een boek voor iedereen die wil leren netwerken in privésituaties, op het werk en/of zakelijk. Het gaat over de drie O’s van netwerken: Opbouwen, Onderhouden en Oogsten. Ook komen virtueel netwerken, borrel babbelen, netwerkend een eigen bedrijf starten, en onzinverhalen over netwerken aan de orde. Zo leer je je netwerk optimaal in te zetten.

Een recensie: “In zijn nieuwe boek Netwerken: zo eenvoudig is het (niet) legt Van Eeden uit hoe je een netwerk moet opbouwen en onderhouden om uiteindelijk te kunnen oogsten. Dat het doel daarbij is om zoveel mogelijk contacten te verzamelen, is volgens hem een wijdverbreid misverstand. Het gaat niet om kwantiteit, maar om kwaliteit! De meeste mensen kennen uit zichzelf al honderd tot tweehonderd mensen. Als je die contacten goed onderhoudt, komt het oogsten vanzelf.”

Het boek is alleen nog als e-boek te bestellen via de website. Voor 5 euro is het te verkrijgen door een mail te sturen naar nijssen@netwerk-partners.nl.